Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма с ориз и картофено пюре

Пилешка кавърма с ориз и картофено пюре

Dennis NikolovDennis Nikolov
Новак
36634
Пилешка кавърма с ориз и картофено пюре3 / 3
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Супер вкусна кавърма, която смятаме да поднесем с типичната за винен кебап гарнитура - ей така - за разкош"

Необходими Продукти

  • за кавърмата
  • пилешко филе - 400 г
  • гъби - 200 г
  • домати - 1 буркан, белени
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 - 3 бр. печени
  • червено вино - 30 - 40 мл
  • магданоз
  • мащерка
  • чубрица
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • За картофеното пюре
  • картофи - 3 - 4 бр. средни
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 30 - 40 г
  • За ориза
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бульон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За кавърмата: Нарязваме пилешкото филе на ситно. Слагаме го да се запържи заедно с подправките. След това прибавяме към пилето гъбите, нарязаните зеленчуци (чушките, доматите и лукът), виното и захарта (за да неутрализира киселия вкус на доматите).

Оставяме ги за 5 мин. да се задушат, след което прехвърляме всичко в тава и печем във фурна за 15 мин. на 200 градуса. Накрая добавяме ситно нарязан магданоз.

За пюрето: Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Слагаме ги да заврят. Когато са готови, добавяме сол, млякото и маслото (може и подправки по ваш вкус) и ги пасираме.

За ориза: Слагаме на котлона ориза, прибавяме 3 ч.ч. вода (съотношението между ориз и вода трябва да бъде 1:3) и един бульон (който не обича бульон, може да сложи подправки).

Сервираме кавърмата с ориза и картофеното пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: