Начин на приготвяне
Печем орехите и ги натрошаваме.
Сваряваме 8 броя картофи и ги нарязваме на четири.
Свинските пържоли ги начукваме леко, посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер и босилек. Печем ги в малко мазнина.
В друг тиган с 1/2 ч.ч. олио запържваме 2 супени лъжици брашно около 1 минута. След което добавяме предварително затопленото прясно мляко и след това - затоплената готварска сметана, постоянно бъркаме енергично, докато се получи гладък сос.
Запечените и натрошени орехи ги прибавяме към соса и разбъркваме.
В подходящи чинии нареждаме по две свински пържоли, сварените и нарязани картофи и половината от готовия сос.
За декорация слагаме няколко цели ядки орехи с клонка копър.
Коментари