Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гювеч»Кюфтета по чирпански в гювеч на фурна

Кюфтета по чирпански в гювеч на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Кюфтета по чирпански в гювеч на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Слагате всичко в гювеча и го забравяте във фурната за няколко часа. Как да не ти хареса такова ястие?"

Необходими Продукти

  • Зa ĸaймaтa
  • ĸaймa - 1 кг
  • лyĸ - 1 глaвa
  • яйцe - 1 бр.
  • чepeн пипep - на вкус
  • ĸимиoн - нa вĸyc
  • чecън - 1 cĸилидĸa нacтъpгaнa
  • Зa гювeчa
  • мopĸoви - 2 бр.
  • ĸapтoфи - 2 ĸг
  • лyĸ - 1 глaвa
  • дaфинoв лиcт - 2 бp.
  • лютeницa - 2 c.л. eдpo cмлянa дoмaшнa или дoмaтeнo пюpe
  • чepвeн пипep - 1 c.л.
  • черен пипер - няколко зърна
  • бpaшнo - зa oвaлвaнe нa ĸюфтeтaтa
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е от моята приятелка Пепа Ненчева, оттогава все така приготвям Кюфтетата по чирпански - бързо, лесно и вкусно и най-вече никакво бъркане и внимание на ястието.

Замесвате каймата с продуктите за нея, като при месенето си потапяте ръцете в равни количества оцет и вода.

Замесената кайма оставете настрани, докато си приготвите, почистите и нарежете продуктите за гювеча.

Намажете гювеча отвътре с 2 с.л. олио и редите нарязаните, посолените на вкус и предварително смесени зеленчуци.

Отгоре нареждате оформените и овалени в брашно кюфтета.

Заливате с размитата в топла вода лютеница (доматено пюре и червен пипер, докато се покрият кюфтетата.

Поставете дафиновите листа и зърната черен пипер. Захлупете капака на гювеча и поставете в студена фурна.

Включете фурната на долен реотан на 180 градуса и печете кюфтетата по чирпански в гювеч на фурна за около 3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Приготвих ги в мултикукър на
високо налягане за 30 минути.
Получи се вкусно и лесно.
30.05.2024 11:09
1
Лариса Станкова
Лариса Станкова
Рецептата е чудесна. Правя за втори път. Препоръчвам.
06.12.2017 18:42
5