Бърза вита торта

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1254942644302
Бърза вита торта
Снимка: Цветанка Цветанова
1 / 5
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"От нас идеята за бърза торта, а на вас оставяме да решите как ще я декорирате"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За крема
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 700 мл
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 7 с.л.
  • масло - 100 г краве
  • За украсата
  • сладкарска боя - зелена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното с бакпулвера. Пече се в застлана с хартия правоъгълна тава на 200 градуса до суха клечка.

Блатът се реже на ленти с желаната височина на тортата. Лентите се разрязват по дължина.

Крем: Яйцата се разбиват с малко прясно мляко, добавя се брашното. Останалото мляко със захарта и ванилията се възвира и яйчената смес се изсипва.

След като се свари кремът, се добавя маслото и се разбърква до стопяването му.

Горещият крем се нанася на всяка лента от блата и се навива в подноса.

След като се сглоби тортата, се замазва с останалия крем.Оставя се крем - 4 с.л., който се оцветява със сладкарска боя за украсата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: