Начин на приготвяне
Белтъците се разделят от жълтъците. Разбиват се на сняг. Към тях се добавя захарта и разбиването продължава.
Прибавят се жълтъците един по един, разтопеното масло и ванилията. Накрая се добавя пресятото брашно, като вече бъркате с шпатула.
Тестото се разделя на две части. Към едната се добавя пресятото какао и се разбърква.
Застелете тава с хартия за печене. В едната страна изсипете бялото тесто, а в другата кафявото. Печете на 180 градуса около 20 минути. Извадете и оставете да се охлади.
Пригответе крема за тортата. В тенджерка се смесват брашното и захарта. Добавят се ванилията, жълтъците и малко прясно мляко. Разбъркайте добре и налейте останалото мляко. Сложете на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти.
Добавете маслото и разделете на две части. Към едната се добавя белият шоколад, а към другата кафявият. Покрийте кремовете с фолио и оставете да се охладят напълно. Сметана се разбива и се разделя на две части. Добавя се всяка към кремовете.
Нарежете блата на 4 ленти. Сиропирайте ги със захарен сироп и намажете кафявите с бял крем, а белите с кафяв. В тортена чиния поставете ринг. Завийте една лента с крем и я поставете в средата.
След това около нея завийте друга лента с различен цвят. Така направете цялата торта. Оставете в хладилника да стегне. Измажете тортата с маслен крем и я покрийте с фондан. Украсете тортата според случая.
Витата торта Магнетен е готова.
Източник -Вкусно с Йоли
Коментари