Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Вита торта Магнетен

Вита торта Магнетен

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Вита торта Магнетен
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
19/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Всяка торта си заслужава усилията, всяка! А най-добрата отплата за майстора са усмивките на онези, които са я опитали"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 120 г
  • масло - 60 г
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • брашно - 80 г
  • какао - 2 с.л.
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 12 с.л.
  • брашно - 8 с.л.
  • масло - 30 г
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • бял шоколад - 100 г
  • черен шоколад - 100 г
  • сметана - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разделят от жълтъците. Разбиват се на сняг. Към тях се добавя захарта и разбиването продължава.

Прибавят се жълтъците един по един, разтопеното масло и ванилията. Накрая се добавя пресятото брашно, като вече бъркате с шпатула.

Тестото се разделя на две части. Към едната се добавя пресятото какао и се разбърква.

Застелете тава с хартия за печене. В едната страна изсипете бялото тесто, а в другата кафявото. Печете на 180 градуса около 20 минути. Извадете и оставете да се охлади.

Пригответе крема за тортата. В тенджерка се смесват брашното и захарта. Добавят се ванилията, жълтъците и малко прясно мляко. Разбъркайте добре и налейте останалото мляко. Сложете на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти.

Добавете маслото и разделете на две части. Към едната се добавя белият шоколад, а към другата кафявият. Покрийте кремовете с фолио и оставете да се охладят напълно. Сметана се разбива и се разделя на две части. Добавя се всяка към кремовете.

Нарежете блата на 4 ленти. Сиропирайте ги със захарен сироп и намажете кафявите с бял крем, а белите с кафяв. В тортена чиния поставете ринг. Завийте една лента с крем и я поставете в средата.

След това около нея завийте друга лента с различен цвят. Така направете цялата торта. Оставете в хладилника да стегне. Измажете тортата с маслен крем и я покрийте с фондан. Украсете тортата според случая.

Витата торта Магнетен е готова.

Източник -Вкусно с Йоли

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Супер,но в продуктите за крема не са написани жълтъците.
22.07.2018 00:00