Начин на приготвяне
Разделете белтъците и жълтъците. Разбийте белтъците на сняг и ги оставете настрани.
Разбийте, първо, жълтъците с подсладителя и ванилията хубаво.
След това прибавете брашната и разбийте отново. Смесете белтъците с другата смес и объркайте с шпатула.
Сложете хартия за печене в тава. Моята е с размери 28 на 31 см. Намажете хартията с малко масло.
Разпределете сместа равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 180 °C за 10-12 минути.
Извадете готовия блат и го сиропирайте със студено мляко или подсладена вода. Оставете го да изстине.
Направете крема. Първо, разбийте сметаната. След това прибавете маскарпонето, подсладителя, ванилията. Разбийте отново.
Нарежете тортения блат на 6 парчета. Мажете всяко парче с крема и малко от сладкото.
Започвате да навивате парчетата едно около друго за вашата сметанова торта.
Накрая намазвате кето тортата отстрани и отгоре. Украсете тортата по ваш вкус.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия