Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Скариди на тиган

Скариди на тиган

Sophie ZidarovaSophie Zidarova
Новак
119721
Скариди на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"От кухнята се носи вълшебен аромат на морски дарове, а в хладилника се изстудява вино - сигурно се намираме в Рая"

Необходими Продукти

  • скариди - 250 - 300 г гренландски
  • чесън - 2 скилидки
  • копър
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме скаридите и хвърляме върху добре загрят тиган, в който сме разтопили маслото предварително.

Поръсваме с пресования чесън, или ситно нарязан, и бъркаме така около 10-15 мин. максимум.

Скаридите стават доста бързо, така че и на 7-мата минута може да ги свалите от котлона, но за да поемат добре от чесъна.

Аз ги бъркам малко повече. Поръсваме с нарязан копър.

Сервирате с чаша Шардоне!

Скаридите на тиган са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
ЗДРАВЕЙТЕ ДОБАВИХ ЦЕЛИНА КОРЕН НА КУБЧЕТА И МАЛКО ДИВИСИЛ ПРЕДИ ДА ФЛАМБИРАМ СТАНАХА МНОГО ВКУСНИ СКАРИДИТЕ
08.03.2024 19:55
1
Georgi Velikov Popov
Georgi Velikov Popov
Скаридите се белят от черупката ,не е задължително Greenland! Ако са с черупката стават много жилави и твърди! Чесънът се мачка/скилидката/,зехтин,в който първо се пуска чесъна,после скаридата 2-2 парченца джинджифил,малко табаско и накрая се напръскват с Old cherry/бранди/ за да се фламбират! Чаша бяло изстудено вино ! Приятен апетит ! Наздраве! Това е оригиналната рецепта-Испания,Португалия,ЮАР !
12.09.2018 18:35
16
2
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Разкошно изглеждат на снимката! Поздравления!
29.01.2017 18:41
1
1