Хърватски гювеч

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Хърватски гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Да дадат по един лайк всички, които искат да хапнат с нас разкошен хърватски гювеч"

Необходими Продукти

  • олио - 1/4 ч.ч.
  • бекон - 150 г
  • кромид лук - 3 глави
  • свинско месо - 750 г
  • пушени наденици - 2 бр.
  • гъби - 2 ч.ч.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 100 мл
  • зеле - 1 бр. средно голяма
  • картофи - 300 г
  • домати - 3 бр.
  • вода - 4 ч.ч.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещяваме олиото и запържваме предварително нарязания на кубчета бекон. След това го изваждаме и в същата мазнина задушаваме нарязания лук, докато омекне, след което добавяме свинското месо, нарязано на кубчета.

След като леко се позапържи, добавяме наденицата (нарязана на кръгчета), гъбите (нарязани на филийки), доматеното пюре, червения и черния пипер и солта.

Разбъркваме всичко много добре и прибавяме виното и нарязаните зеле, картофи, домати и магданоз.

Всичко прехвърляме в глинен съд и добавяме водата (ястието трябва да е покрито с вода). Печен на силна фурна около 90 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: