Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Яхния»Хърватски бордет с хек и скумрия

Хърватски бордет с хек и скумрия

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k984
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Хърватски бордет с хек и скумрия
Снимка: Lenka
1 / 3
16/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Да се разходим до Средиземноморието... Ако може и да останем сред вкусотиите там по-дълго..."

Необходими Продукти

  • хек - 3 бр.
  • скумрия - 3 бр.
  • домати - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • оцет - 50 мл
  • зехтин - 100 мл
  • вода - 200 мл
  • черен пипер - 4 зърна
  • магданоз - 1 к.л.
  • сол - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това средиземноморско ястие очистете рибата, отсечете главите и опашките.

Нарежете на големи парчета, ако рибата е голяма - на четвъртини, ако е малка - на половини.

Подредете парчетата риба в подходяща тенджера.

Нарежете моркова на шайби и ги прибавете към рибата.

Нарежете лука и го сипете също в тенджерата.

Почистете доматите, смелете ги и ги сипете върху лука.

Прибавете дафиновия лист, черен пипер и подправки към рибната яхния.

Смесете оцет, олио и вода и полейте рибата. Варете на тих огън за час.

На края поръсете с магданоз хърватския бордет с хек и скумрия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: