Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Неустоима шоколадова торта с малини

Неустоима шоколадова торта с малини

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167852
Неустоима шоколадова торта с малини
Снимка: Паулина Стоянова
2 / 4
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
190 мин.
Порции
12
"Да, неустоима е, не че някой би се опитал дори да откаже парче шоколадова торта"

Необходими Продукти

  • Продукти за един блат
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • За декорация
  • компот - 2 бр. от ягоди
  • течен шоколад - 1 кг Nu crema
  • сметана - 1 л сладкарска
  • масло - 125 г
  • малини - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвим блатовете, е необходимо да ги изпечем поотделно във форма с диаметър 28 см.

Яйцата и захарта се разбиват, сместа трябва да утрои обема си и да наподоби пухкава смес, към тях се добавят предварително пресетите брашно, бакпулвер и какао. Разбъркваме ги добре.

Сместа я изсипваме в предварително намазнената форма, печем на 160-190 градуса в зависимост от това колко ви е силна фурната). Блатът се изпича за около 30-40 мин.

Повтаряме манипулацията още два пъти за останалите блатове. След като изпечем, ги сиропираме с компота. Тъй като блатовете са домашни и много плътни, им е необходим повече сироп.

Не е необходимо да го затопляме. Оставаме ги да поемат сиропа, като през това време подготвяме крема.

Разбиваме сметаната на сняг. От нея се отделя толкова количество, колкото ще ни е необходимо за декорация.

Към другата сметана се добавя към 700 грама течен шоколад и хубаво се обърква с миксер, трябва да се получи една хомогенна сметаново-шоколадова смес.

Сглобяваме тортата: Най- долният блат се поставя на картонена подложка или поставка за торта. Намазваме го със сметаново-шоколадова смес, която трябва да е около 3 см дебела.

Отгоре нареждаме малини. Поставяме средния блат и отново намазваме със сметаново-шоколадова смес (3 см дебелина) и нареждаме малини.

Поставяме последния блат, лекичко го притискаме и започваме да мажем цялата торта със сметаната, която по-рано си оставихме.

За целта ползваме шприц, шпатула или нож, кой каквото си има и му е удобно. Трябва да я заравним от всякъде да е гладка. Хубаво е да оставим от сметаната, за да направим розички.

След като сме готови, я оставяме в хладилник. През това време останалия течен шоколад (300 г) го слагаме на котлона, за да го разтопим, като към него добавяме 125 г масло (може краве или кокосово). Бъркаме интензивно, като котлонът не трябва да е много силен, за да не заври.

След като вече е разтопен течният шоколад и леко изстинал, вадим тортата от хладилника и внимателно го изсипваме от средата към краищата на тортата. Така тортата ще стане с прекрасна шоколадова глазура.

Оставяме я отново в хладилник, за да стегне шоколадът, след което е готова за декорация.

Правим нечетен брой розички със сметана, на разстояние по ваше усмотрение, след което върху всяка една от тях слагаме малинка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: