Пандишпанов сладкиш с цели ябълки

ВикторияВикторияНовак3
30/01/2017
"Уникален сладкиш, който ви препоръчваме горещо - фин аромат и богат вкус, които ще ви пленят "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 500
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и издълбават от семките с лъжичка, без да се разрязват. Формата се маже с масло.

В купа се смесват захарта (5 с.л.), канелата и орехите. Разбърква се хубаво. Подредените във формата ябълки се пълнят със сместа.

Отгоре се слага по едно парченце масло. Така ябълките се слагат да се пекат в предварително загрята фурна на 180°С за 40 мин.

За пандишпана: В купа се разбиват яйцата, захарта, брашното и бакпулверът. Печените ябълки се заливат със сместа и се слага да се пече на 180°С в загрята фурна до суха клечка (около 40 мин.)

Поръсва се с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар