Курабийки зайчета

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
363
36
371
2
31/01/2017
"Приготвяте тестото, както сме ви показали, а вместо зайчета може да изрежете каквито форми ви харесват "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 647
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно яйцето, изварата, зехтина, след което отделно смесете сухите съставки - сол, бакпулвер, брашно и ги прибавете към тях. С миксера разбъркайте получената смес, докато тестото стане меко и еластично.

За да стане напълно гладко тестото, продължете месенето с ръце. Загрейте фурната до 180-200 градуса.

Разточете тестото на леко набрашнена повърхност с дебелина 0.5 см. Използвайте форма да изрежете зайчетата, след което ги наредете върху тава, покрита с хартия за печене.

Смесете жълтъка с 4 с.л. вода и с помощта на четка намажете равномерно всяко зайче. Печете около 15-20 минути на дъното на фурната, докато зайчетата добият златисто кафяв цвят.

Разтопете маслото в тиган и го изсипете още топло върху готовите зайчета, а веднага след това ги поръсете с захарта.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар