Начин на приготвяне
Разбъркайте заедно яйцето, изварата, зехтина, след което отделно смесете сухите съставки - сол, бакпулвер, брашно и ги прибавете към тях. С миксера разбъркайте получената смес, докато тестото стане меко и еластично.
За да стане напълно гладко тестото, продължете месенето с ръце. Загрейте фурната до 180-200 градуса.
Разточете тестото на леко набрашнена повърхност с дебелина 0.5 см. Използвайте форма да изрежете зайчетата, след което ги наредете върху тава, покрита с хартия за печене.
Смесете жълтъка с 4 с.л. вода и с помощта на четка намажете равномерно всяко зайче. Печете около 15-20 минути на дъното на фурната, докато зайчетата добият златисто кафяв цвят.
Разтопете маслото в тиган и го изсипете още топло върху готовите зайчета, а веднага след това ги поръсете с захарта.