Пухкави сиренки с кашкавал

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
107
1k
416
480
2
30/01/2017
"Ако не ви се получат толкова пухкави, колкото на снимката, идваме, изяждаме ги и вие имате право на втори опит "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53 470
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сиренки

Начин на приготвяне

В 100 милилитра топла водичка се разтваря половин кубче мая с 1 чаена лъжица захар и няколко лъжици брашно. Изчаква се около 10 минутки да се активира маята.

Отделно в друг по-дълбок съд се натрошава 200 грама сирене, добавя се едно разбито яйце, една кофичка кисело мляко и 1 чаена лъжица сол.

Добавя се сместа с шупвалата маята и се разбърква хубаво, за да се смесят добре. Прибавя се брашно постепенно, докато се получи меко тесто, което не залепва.

Оставя се да втаса /да удвои обема си/. Готовото тесто се разделя на 12 топки, от които се оформят сиренките. Могат да бъдат във вид на топки или като възелчета.

В центъра на всяка една сиренка се поставя по лъжичка натрошено сирене, омесено с белтък. Оставят на бухнат добре за около 30 минути.

Отгоре се поставя по парченце масло. Мажат се с жълтък примесен с олио. Пече се на 180 градуса.

Като се зачервят добре и са добре изпечени, се поръсват с настърган кашкавал. Фурната се изключва и се оставят да се разтопи кашкавала.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар