Мезенцето на баба

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
203
1k
298
544
4
30/01/2017
"Оставете на баба да ви поглези - и мезе ви е направила, и винце ще ви налее "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 844
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • сланина - 1 голямо парче, тънка
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 - 2 щ.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 2 ч.л.
  • сминдух - 1 к.л.
  • чесън - 1 - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината, ако не е осолена предварително, се слага в тава и се насипва със сол и престоява така 48 часа.

След това се измива солта от сланината и започваме да наръсваме подправките върху цялото парче.

Първо се слага червеният пипер, като с ръка се притиска към сланината, да се усвои хубаво.

След това по същия начин се слагат черният пипер и чубрица. Сминдухът е по лично желание, не е задължителен.

Чесънът се изчиства от люспите и се пресова, с него се намазва сланината или се слага по малко на няколко места.

Сланината се навива на стегната руло и се завързва с здрав конец. В тенджера се завира вода и вътре се натапя рулото.

Вари се около пет минути и се изважда. Изцежда се и може да се съхранява в хладилник (фризер) или да се консумира веднага.

Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
19.50 лв.
Виж ››

Вкусни ястия заслужава отлична презентация. Може да приготвите лесно и двете с кръглата бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна, практична, качествена. Бамбуковата дъска има слюда в единия край. Тя е лека и не абсорбира миризмите от различни продукти, което я прави перфектната дъска за презентация и рязане.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар