Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Милинка по странджански

Милинка по странджански

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Милинка по странджански
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
"Човек никога не трябва да забравя своите корени и топлият аромат на домашното огнище! Баба твореше чудеса, а с вас споделям една от нейните рецепти."

Необходими Продукти

  • брашно - около 1 кг.
  • яйца - 2 бр. , като 1 жълтък отделяме за намазване
  • мая - 1 пак. на Йоткер
  • кисело мляко - 1/2 коф.
  • вода - 300 мл. топла
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • галета
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто от продуктите, като отделяме жълтъка за намазване. Късаме топчета, които овалваме в олио. Подреждаме ги в тавата, като оставяме малко разстояние между тях.

В пролуките наръсваме сирене. Оставяме тестото да втасва. Приготвяме кашичка на котлона от маслото и 1 с.л. брашно, с която поливаме милинката. Намазваме с жълтък и поръсваме с галета. Печем до зачервяване!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: