Начин на приготвяне
В купи разделяме яйцата на белтъци и жълтъци. Разбиваме белтъците на гъст сняг и прибавяме захарта, за да стане сместа като за целувки. Разбиваме до разтварянето на захарта и образуването на твърди връхчета на сместа.
В друга купа разбиваме до побеляване жълтъците, след което добавяме ванилията. Изсипете разбитите белтъците в жълтъчената смес на малки порции и брашното, което предварително е пресято. Разбъркваме до хомогенна смес.
Изсипваме в тортена форма, предварително намазнена и набрашнена. Печем блата на 170 - 180 градуса около 30 минути. Проверяваме с клечка. След като изстине блата, го надупчваме с вилица или дървен шиш за шишчета. Отрежете блата хоризонтално на две, за да получите два блата.
За соса от трите млека:
Всички продукти се смесват в касерола, добавя се канелата и се оставят на котлона да поври около 5 минути. В тортена чиния поставете едната част на блата и върху нея изсипете половината от соса и оставете да попие хубаво.
Сметаната разбиваме с миксер на твърд сняг. Кокосовите стърготини запичаме на тефлонов тиган. Ананаса от консервата режем на парченца, ако не е нарязан.
Сглобяваме тортата като намазваме сиропирания блат с разбитата сметана, поръсваме с кокос и слагаме парченцата ананас. След това слагаме другата половина на блата и сиропираме с останалата част на соса. Отгоре се украсяваме със сметана и шоколадови спирали.