Торта Три млека

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Торта Три млека
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Звучи обещаващо, но резултатът ще надмине всичките ви очаквания - само опитайте"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пак.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • За соса от трите млека
  • кондензирано мляко - 1 консерва подсладено
  • кондензирано мляко - 1 консерва неподсладено
  • сметана - 1/2 ч.ч. сладкарска, течна, подсладена
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • За крема
  • сладкарска сметана - 400 мл течна
  • ананас - 1 консерва
  • кокосови стърготини - 50 г
  • шоколадови спирали - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купи разделяме яйцата на белтъци и жълтъци. Разбиваме белтъците на гъст сняг и прибавяме захарта, за да стане сместа като за целувки. Разбиваме до разтварянето на захарта и образуването на твърди връхчета на сместа.

В друга купа разбиваме до побеляване жълтъците, след което добавяме ванилията. Изсипете разбитите белтъците в жълтъчената смес на малки порции и брашното, което предварително е пресято. Разбъркваме до хомогенна смес.

Изсипваме в тортена форма, предварително намазнена и набрашнена. Печем блата на 170 - 180 градуса около 30 минути. Проверяваме с клечка. След като изстине блата, го надупчваме с вилица или дървен шиш за шишчета. Отрежете блата хоризонтално на две, за да получите два блата.

За соса от трите млека:

Всички продукти се смесват в касерола, добавя се канелата и се оставят на котлона да поври около 5 минути. В тортена чиния поставете едната част на блата и върху нея изсипете половината от соса и оставете да попие хубаво.

Сметаната разбиваме с миксер на твърд сняг. Кокосовите стърготини запичаме на тефлонов тиган. Ананаса от консервата режем на парченца, ако не е нарязан.

Сглобяваме тортата като намазваме сиропирания блат с разбитата сметана, поръсваме с кокос и слагаме парченцата ананас. След това слагаме другата половина на блата и сиропираме с останалата част на соса. Отгоре се украсяваме със сметана и шоколадови спирали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: