Ябълков мус

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Ябълков мус1 / 2
27/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Перфектният мус - мек, нежен и много ароматен"

Необходими Продукти

  • ябълки - 500 г
  • захар - 100 г
  • сметана - 250 мл сладкарска
  • ванилия - няколко капки есенция
  • желатин - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ябълките и ги нарежете на малки парченца. Сварете ги до омекване, отцедете ги и ги пасирайте до гладка смес щом изстинат.

Разбъркайте ябълковото пюре със захарта и ванилията.

Постепенно добавяйте сметаната и разбивайте с миксер на ниски обороти, докато се сгъсти.

Накрая се разбърква с накиснатия и леко разтопен желатин. Разпределете в чаши и оставете да се стегне в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка: