Начин на приготвяне
Сливите трябва да добре узрели. Почистваме ги от дръжките и костилките, заливаме ги с 2 ч.ч. вода и ги сваряваме до омекване. След като се охладят, ги пасираме.
Измиваме ябълките и ги почистваме от семките. Нарязваме ги на четвъртинки и ги заливаме с 3 ч.ч. вода и ги сваряваме до омекване. След това ги пасираме.
Измиваме прасковите и ги почистваме от костилките. Потапяме ги за 1-2 мин. във вряща вода, след което веднага ги обливаме със студена вода. Обелваме ги и ги пасираме.
Изсипваме трите пюрирани смеси в подходящ съд и слагаме да варим на силен огън, като непрекъснато бъркаме. Когато мармаладът се сгъсти, прибавяме 2 кг. захар. Доваряваме мармалада, след което, още горещ, го насипваме в бурканчета и стерилизираме 5-10 мин.