Торта с банани и течен шоколад

Мина ДимитроваМина ДимитроваИноватор232212
31/01/2017
"Никой не може да устои на тази класическа вкусна комбинация "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 321
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 130 г краве
  • бакпулвер - 1 пак.
  • прясно мляко - 3 - 4 с.л.
  • ванилия - 1 пак.
  • банана - 2 бр. намачкани
  • пудинг - 1 пакетче ванилов
  • брашно - 1 и 1/3ч.чаша
  • За сиропиране
  • захар - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч. гореща
  • коняк - 1 с.л.
  • За крема
  • заквасена сметана - 400 г
  • течен шоколад - 400 г
  • За украса
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво е бананите да са презрели, за да се пасират по-лесно. В купа разбивате с миксер яйцата със захарта, добавяте разтопеното краве масло, прясното мляко и пюрираните банани, ванилията и накрая пакетчето пудинг (суха смес), бакпулвера и брашното.

Разбърквате всичко до хомогенна смес. Готовата смес се изсипва в тортена форма предварително намаслена и поръсена с брашно. Пече се в умерена фурна до готовност. Проверявате с клечка.

За сиропа: Захарта се карамелизира в тигана, след което се добавя горещата вода. Смета се кипва няколко минути, за да се разтопи карамела, добавя се и есенцията.

За крема: се разбъркват заквасената сметана и течния шоколад до хомогенна смес и кремът е готов!

Готовия изпечен блат след като изстине, се реже хоризонтално един или два пъти, за да станат два или три блата . В тортена чиния се слага първият блат и се сиропира със сиропа, отгоре се маже с крема и така се редува. Накрая се завършва с крем.

За украса тортата се поръсва с кокосови стърготини. Тортата трябва да престои в хладилник една нощ.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар