Начин на приготвяне
Измиваме леблебията и я оставяме във вода да престои цяла нощ. Измиваме ориза, изцеждаме водата и го счукваме в хаванче. Смесваме телешката кайма със счукания ориз, нарязания на ситно 1 бр. лук и подправяме със сол и черен пипер.
Разбъркваме много добре и оформяме кюфтета, малко по-големи от зърното на леблебия. В тенджера слагаме 7 ч.ч. вода да кипнат. Добавяме агнешкото месо и леблебията и оставяме да се вари в тенджера под налягане. Когато парата започне да излиза, намаляваме огъня и варим около 25-30 мин.
След като ястието се охлади, добавяме кюфтенцата и оставяме да варим без капак за още няколко минути. В купа разбиваме киселото мляко и жълтъка и разреждаме с няколко лъжици от бульона и след това изсипваме в тенджерата.
Задушаваме останалия лук в олио и добавяме червен пипер и мента. Добавяме към готовото ястие.