Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с прясно мляко, гъби и вино

Свински пържоли с прясно мляко, гъби и вино

Натали ТиховаНатали Тихова
Чирак
1458613651
Свински пържоли с прясно мляко, гъби и вино2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Още на свински пържоли отидохме за тефтера с любими рецепти. Веднага записваме"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 броя тънки
  • гъби - 125 - 250 зависи повече ли обичате или по - малко
  • прясно мляко - 3 - 4 ч.ч.
  • брашно - 3 - 4 с.л
  • бяло вино - 1 ч.ч
  • масло - 1/2 кубче краве или 60 - 70 грама
  • олио - 3 - 4 с.л
  • чесън - 2 - 3 счукани скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в тава свинските пържоли, овкусени със сол, черен пипер и чубрица и добре намазани с чесъна. Наливаме виното и олиото, слагаме да се пекат на 200 градуса във фурната.

През това време в тиган слагаме кравето масло и измитите и нарязани не много ситно гъби, овкусени с сол, черен пипер, чубрица и магданоз. Оставяме ги да поврат 10 минути на тих огън.

Добавяме брашното и прясното мляко, а ако е много гъсто, добавете още мляко или вода. Получения гъбен сос изливаме в тавата при пържолите и печем за около 1 час на 180-200 градуса

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: