Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклавата на мама

Баклавата на мама

Баклавата на мама
Снимка: Ганка Николова Енчева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вкусната баклава на мама трябва да бъде споделена, за да хапнат всички от нея"

Необходими Продукти

  • фини кори - 2 бр. точени
  • орехи - 600 г Едро смляни
  • масло - 125 г краве
  • халва - 100 г
  • За сиропа
  • захар - 1 кг
  • вода - 900 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме купа и омесваме смлените орехи с натрошената халва. Разтапяме маслото. Вземаме голяма тава и започваме да редим.

Слагаме 2 кори, след това малко мазнина, после още 2 кори и така до края, като разпределим всички кори на 3 части, за да сложим от плънката на 2 места.

След това нарязваме баклавата и я изпичане на 180°C. Оставяме я да изстине напълно. В това време приготвяме сиропа, като смесваме водата със захарта и го варим до сгъстяване. Оставяме да изстине и заливаме баклавата.

Оставяме поне едно денонощие баклавата, за да се напои хубаво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ганка Николова Енчева
Ганка Николова Енчева
Дано да ти хареса.
04.02.2017 10:29
Потребител#165452
Потребител#165452
Интересна рецепта. Мисля да я пробвам. Благодаря!
03.02.2017 16:16