Начин на приготвяне
В половината от млякото разтворете маята. Аз не чакам да се захване. В купа смесете половината брашно, яйцата, олиото, солта, оцета, млякото с маята и другата половина от млякото.
Получава се рядка каша, към която прибавяте постепенно брашно, докато се получи меко и еластично тесто. Месете го около 5-6 минутки.
Оставете го да почине и го разделете на три топки, които разточете на тънко. Всяка намажете с масло или маргарин и сложете другата отгоре.
Трябва да ги наредите една върху друга. Навийте ги на руло и нарежете на топчета, които подредете в предварително намазнена тавичка. Оставате да втаса за час- час и половина.
Преди да сложите да се пече, намажете питката с жълтък, смесен с 1 ч.л. кисело мляко. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 25-30 минути.