Начин на приготвяне
С миксер се разбиват яйцата, които са престояли известно време на стайна температура, заедно със захарта, докато стане сместа на пяна. Постепенно се прибавя прясното мляко.
Брашното се пресява с бакпулвера, след което се прибавя към сместа и се ароматизира с две прахчета ванилия. Формички за мъфини от тези, които са за еднократна употреба, се намасляват с олио и се поръсват с брашно. Сместа се разпределя във формичките.
Фурната се загрява предварително на 180 градуса.
Сладкишчетата се изпичат, като при проба със суха клечка за зъби, тя трябва да излезе суха. През това време правим сиропа.
Щом вече са изпечени, сладкишчетата се изваждат от формичките внимателно и се заливат с охладен сироп. Шоколадовият ганаш се приготвя като на водна баня се разтопява шоколада със сметаната и бучка краве масло.
Сладкишчетата се заливат с разтопения шоколад.
Натуралния крем се разбърква с пудрата захар и отгоре се шприцова от този белия крем във формата на кръгче. В него се поставя коктейлна черешка!
Коментари