Начин на приготвяне
Жълтъците се разбиват със захарта, прибавят се сокът и настърганата кора на портокала и брашното. Внимателно се слагат разбитите на сняг белтъци.
Накрая се прибавят смлените бадеми и галетата, като се ръсят по малко върху сместа. Тестото се разбърква леко, насипва се в намазана с масло и поръсена с брашно форма и се пече в умерена фурна.
Приготвя се глазурата. Белтъкът се разбива с пудрата захар и портокаловия сок, докато се сгъсти. Глазурата се изсипва върху изстиналия сладкиш и се заглажда с нож.
Мандарината се обелва, почиства се и се разделя на резенчета, които се пускат в гъст сироп, приготвен от захарта и малко вода. Изваждат се, отцеждат се, овалват се в кристална захар и се оставят да засъхнат.
След това се нареждат върху още мократа глазура на сладкиша във формата на цветя.