Начин на приготвяне
В купа поставяме брашното към него прибавяме студеното масло, нарязано на малки кубчета и ванилията. Замесваме тестото, като добавяме 1 -2 с.л. студена вода. Тестото трябва да е еластично, но не лепкаво, затова добавяйте водата постепенно.
Сложете тестото в хладилник за около 1 час. След това разточете тънко на правоъгълник. Поръсваме с ванилия и канела и завиваме на руло кората. Режем на парчета с дебелина около 1 см.
В тавичка слагаме хартия за печене и нареждаме сладките охлювчета да се пекат на умерена температура. Когато са почти готови, приготвяме глазурата
Когато са почти готови, приготвяме глазурата.На тих огън карамелизираме захарта, прибавяме меда, млякото.Когато поврят малко изключваме котлона и прибавяме сусамовия тахан.
Готовите сладки намазваме с глазурата. Дозата е малка, излизат една чиния сладки.