Начин на приготвяне
Отварят се бурканите със зеления боб и се отцеждат от водата. В тавичка слагаме боба, поръсваме с брашното и разбъркваме. В отделен съд подгряваме олиото и слагаме в него червения пипер да се запържа.
Става много бързо, за секунди, затова внимаваме да не изгори. Препърженото олио с червен пипер, както е горещо, го изливаме върху боба и разбъркваме. Разбиваме яйцата с прясното мляко, посоляваме и заливаме боба.
Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса с вентилатор около 30 минути или до готовност на яйчената смес.
По принцип при консервиране на зеления боб се добавя сол, затова посоляваме внимателно само яйчената смес. Запеканката може да сервирате както топла, така и студена, еднакво апетитна е.