Начин на приготвяне
Райкиният боб измиваме много добре.
След като е готов, режем връхчетата и дръжките с помощта на ножче.
В случая аз нарязах на две боба, но при желание може да се остави цял.
В дълбок съд сипваме вода и оставяме да заври.
Щом водата е готова, слагаме райкиният боб и го държим не повече от 2-3 минути във водата.
След това веднага охлаждаме в студена вода.
Това го правим, за да може бобът да запази хубав цвят.
Когато е вече добре охладен и отцеден, бобът подреждаме в буркани и във всеки слагаме 1 ч. л. сол и 1 аспирин който е много добре счукан на прах .
Наливаме вода и затваряме бурканите, като след това стерилизираме.
Времето от момента на завиране на водата е 60 минути.
Когато изтече това време, отместваме металната тенджерата и оставяме бурканите с консервиран райкин боб във врящата вода до пълно охлаждане на водата.