Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Булгур със сушени домати

Булгур със сушени домати

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Усетете магията на ориенталската кухня"

Необходими Продукти

  • булгур - 400 г
  • зелен фасул - 250 г замразен
  • сушени домати - 1 шепа
  • пресен лук - 3 стръка
  • чесън - 2 стръка пресен
  • маслини - 100 г без костилка
  • олио - 8 - 9 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. гранулирана зелена подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме сушените домати във вода и ги оставяме да набъбнат. След това ги отцеждаме и ги нарязваме на малки парчета.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме за кратко в сгорещено олио. След това добавяме булгура и всичко запържваме 2-3 мин.

Прибавяме зеления фасул и вода (около 600-700 мл). След това добавяме и доматите, и зелената подправка.

Оставяме ястието да се готви на слаб огън за около 10 мин. Когато е готово добавяме нарязаните на шайби маслини.

Булгурът със сушени домати е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: