Крем карамел с ванилова захар

Yuliya KenderlievaYuliya KenderlievaНовак28128
01/02/2017
"Новото име на изкушението е ... крем карамел с ванилова захар "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 041
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо включете фурната да загрее на 150 градуса. Прясното мляко се затопля, без да завира и към него се прибавят предварително разбитите яйца с 250 грама от захарта и ваниловата захар за аромат.

Останалата захар се карамелизира в подходящ съд като внимавате да не я прегорите и сипвате на дъното на кексовата форма . Отгоре заливате с прясното мляко. Формата се поставя в тава, в която има хладка вода един пръст под ръба.

Ако водата в тавата започне да завира намалете малко градусите (на моята фурна на 150-160 градуса водата не завираше).

Печете около 1 час и след като е готов изчакайте малко да изстине преди да обърнете формата в подходящ съд. По желание може да гарнирате със сладко от горски плодове.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар