Чудни еклери

DayaDaya
Новак
2423338
Чудни еклери
Снимка: Daya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Направо се топят в устата - опитайте и няма да искате да хапнете други"

Необходими Продукти

  • Парено тесто
  • вода - 500 г
  • масло - 200 г
  • захар - 10 г
  • сол - 10 г
  • брашно - 300 г
  • яйца - 6 бр.
  • За крема
  • крем - готов, сладкарски
  • мляко - 1 л прясно
  • захар - 250 г
  • яйца - 110 г
  • жълтъци - 75 г
  • нишесте - 75 г
  • масло - 60 г
  • За глазура
  • кувертюр - 250 г
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипвате водата, масло, захарта и солта. Прибавяте брашното и на тих огън бъркате, докато сместа се отдели от стените на съда. Оставяте да изстине малко и прибавяте яйцата едно по едно.

Шприцовате еклерите върху хартия за печене и печете на 150 градуса до готовност.

За крема: Кипвате млякото с половината захар. В друг съд разбивате яйцата, нишестето и останалата захар. Добавяте млякото постепенно и връщате сместа на котлона и бъркате постоянно, докато се сгъсти.

Добавяте маслото на кубчета и ванилията. Покривате крема с фолио и го оставяте да изстине.

Глазура: Разтопяваме шоколада на водна баня и прибавяме маслото на кубчета. След това пълним еклерите с крема и ги глазираме.

Чудните еклери са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лилия Цачева/Lipodve
Лилия Цачева/Lipodve
Наистина изглеждат чудни!
01.02.2017 22:58
2