Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Кроасани»Домашни кроасани с масло

Домашни кроасани с масло

ViktoriaViktoria
Чирак
63443133
Домашни кроасани с масло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Какво ли не е готов човек да направи, за един-два топли домашни кроасани с масло"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 250 г
  • масло - 200 г
  • жълтъци - 2 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В прясното мляко разтваряме маята. Солта и брашното се пресяват в купа и се добавя захарта. Замесва се тесто. Оставя се в намазнена купа да втаса около 30-40 мин.

След като втаса, премесваме и увиваме в стреч фолио. Слагаме тестото в хладилник за 40 мин. Маслото слагаме върху стреч фолио и с точилка правим квадратна форма. Слагаме го в хладилника при тестото.

Студеното тесто се слага върху набрашнен плот. Разточва се във формата на кръст. По средата слагаме студеното масло и сгъваме. Разточваме внимателно във формата на правоъгълник.

Движенията при разточването трябва да бъдат само напред-назад. Оформеният правоъгълник се прегъва на три. Увива се в домакинско фолио и се оставя на гладно за малко повече от половин час.

Тази процедура се извършва още 5 пъти. Ако маслото започне да изтича, се връща на студено, докато отново се втвърди. След последното сгъване оставяме 40 мин. (Аз оформям кроасанчета и оставям да престоят в хладилник и сутринта ги пека за закуска.)

Кроасаните се оформят, като разточим тестото като правоъгълник. От него се разрязват триъгълници. Те се навиват, като се започне от основата на триъгълника, та чак до острия им край.

Подреждаме ги в тава и оставяме на топло да втасат 30-40 мин. Намазват се с жълтък. След което печем на 200 градуса до готовност.

Домашните кроасани с масло са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Колко мая?
10.05.2017 15:42