Начин на приготвяне
Смесете пресятото брашно със сухото мляко и малко сол. Изсипете захарта и маята в малко вода и ги разбъркайте. Смесете всички съставки и оставете тестото на топло за около половин час да втаса. Замесете тесто за кроасани, увийте го във фолио и го оставете в хладилник да изстине.
След това го разточете малко, сложете резен масло, сгънете и разточете с точилката. Повторете процеса, докато не свършите маслото.
Върху набрашнена повърхност разредете тестото на дълъг правоъгълник, сгънете го на третини, увийте във фолио и поставете в хладилника за половин час.
Разделете тестото на две части и ги разточете на кръг, след което го нарежете на шест части. Поръсете всяка с настърган шоколад или парченца шоколад и завийте на домашни кифли.
Подредете любимите кроасани в тава, покрита с хартия за печене, като оставите достатъчно място между кроасаните. Намажете ги с разбито яйце и оставете за още половин час.
Печете ги в предварително загрята на 220 °C фурна за 15 минути.
Охладените домашните шоколадови кроасани, залейте ги с шоколад или ги поръсете с пудра захар.