Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Кроасани»Домашни шоколадови кроасани

Домашни шоколадови кроасани

VanjicaVanjica
Чирак
141207
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Домашни шоколадови кроасани
Снимка: Vanjica
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
23 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
38 мин.
Порции
12
"Кой не обича кроасан с шоколад? Особено ако са домашни и току-що излезли от фурната...Ммммм..."

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 7 г
  • захар - 45 г
  • сол - щипка
  • мляко на прах - 30 г
  • вода - 300 мл студена
  • масло - 280 г
  • шоколад - 100 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете пресятото брашно със сухото мляко и малко сол. Изсипете захарта и маята в малко вода и ги разбъркайте. Смесете всички съставки и оставете тестото на топло за около половин час да втаса. Замесете тесто за кроасани, увийте го във фолио и го оставете в хладилник да изстине.

След това го разточете малко, сложете резен масло, сгънете и разточете с точилката. Повторете процеса, докато не свършите маслото.

Върху набрашнена повърхност разредете тестото на дълъг правоъгълник, сгънете го на третини, увийте във фолио и поставете в хладилника за половин час.

Разделете тестото на две части и ги разточете на кръг, след което го нарежете на шест части. Поръсете всяка с настърган шоколад или парченца шоколад и завийте на домашни кифли.

Подредете любимите кроасани в тава, покрита с хартия за печене, като оставите достатъчно място между кроасаните. Намажете ги с разбито яйце и оставете за още половин час.

Печете ги в предварително загрята на 220 °C фурна за 15 минути.

Охладените домашните шоколадови кроасани, залейте ги с шоколад или ги поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: