Начин на приготвяне
Маслото се оставя да престои на стайна температура.
Пет яйца се сваряват за 10 минути от завирането, а след като се охладят, се изваждат твърдо сварените жълтъци, които са нужни за тестото.
Към пресятото брашно се добавят стрити сварените жълтъци, както и другите продукти, с изключение на какаото. Замесва се тесто, което дои и да ви се стори, че е меко, повече брашно не се слага при омесването.
От това тесто се оформят 5 фитила с дължина около 25 см. и диаметър около 3-4 см.
Два от фитилите се разстилат леко и се поръсват с малко какао, като се ползва малко сито. След това се завиват на руло, като леко се разтяга като пръчка с диаметър 3-4 см. По този начин ще се образува шарка, наподобяваща сърцевината на дървесината.
Готовите пръчки се увиват в прозрачно фолио, след което се оставят в хладилник за около 30 минути да се стегне тестото. После изваждаме едно след друго и ги овалваме в какао, което с помощта на цедка за кафе предварително сме поръсили върху лист хартия.
Така оваляните в какао фитили се нарязват с наклон - диагонално, широки около 7-8 мм, като пънчета. Подреждаме пънчетата в две отделни тави върху готварска хартия, така ще сме по-сигурни, че няма да се чупят, когато са готови.
На всяко пънче отгоре аз боднах по една бадемова ядка или кашу. Но може да се оставят и чисти.
Бисквитите се пекат на 180 градуса за около 10-12 минути, съвсем леко да се зачервят, без да се препичат.