Бисквити горски пънчета

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Бисквити горски пънчета
Снимка: Даниела Русева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
30-40 бр.
"Как да не споделим с приятели тези вкусни и много ефектни бисквити?"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 250 г
  • жълтъци - 5 бр. /от твърдо сварени яйца/
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • кафява захар - 1 к.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ванилия - 1 ампула
  • какао - 2 с.л. /за облепване/
  • ядки - бадем, орех, лешник - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя да престои на стайна температура.

Пет яйца се сваряват за 10 минути от завирането, а след като се охладят, се изваждат твърдо сварените жълтъци, които са нужни за тестото.

Към пресятото брашно се добавят стрити сварените жълтъци, както и другите продукти, с изключение на какаото. Замесва се тесто, което дои и да ви се стори, че е меко, повече брашно не се слага при омесването.

От това тесто се оформят 5 фитила с дължина около 25 см. и диаметър около 3-4 см.

Два от фитилите се разстилат леко и се поръсват с малко какао, като се ползва малко сито. След това се завиват на руло, като леко се разтяга като пръчка с диаметър 3-4 см. По този начин ще се образува шарка, наподобяваща сърцевината на дървесината.

Готовите пръчки се увиват в прозрачно фолио, след което се оставят в хладилник за около 30 минути да се стегне тестото. После изваждаме едно след друго и ги овалваме в какао, което с помощта на цедка за кафе предварително сме поръсили върху лист хартия.

Така оваляните в какао фитили се нарязват с наклон - диагонално, широки около 7-8 мм, като пънчета. Подреждаме пънчетата в две отделни тави върху готварска хартия, така ще сме по-сигурни, че няма да се чупят, когато са готови.

На всяко пънче отгоре аз боднах по една бадемова ядка или кашу. Но може да се оставят и чисти.

Бисквитите се пекат на 180 градуса за около 10-12 минути, съвсем леко да се зачервят, без да се препичат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: