Хайдушка скара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Хайдушка скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7-8
"Какво знаем ние? Войни са се водели за тази скара навремето, войни, казваме ви"

Необходими Продукти

  • наденица - 4 сурови, кълцани
  • кюфтета - 6 броя
  • пилешко месо - 4 броя пържоли от бут
  • свинско месо - 6 ребърца
  • лук - 2 - 3 глави
  • боб - сварен
  • лютеница - домашна, за гарнитура
  • картофи - сварени
  • сол
  • черен пипер
  • кимион -
  • чубрица
  • джоджен - сух
  • магданоз - пресен
  • олио
  • оцет
  • за маринатата
  • олио - 50 мл
  • горчица - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте скарата и първо метнете върху нея надениците и кюфтетата да се изпекат равномерно.

Пилешките пържоли от бут и свинските ребра хубаво посолете предварително и ги натъргайте с черен пипер и малко кимион. Намажете ги със маринатата от олио, горчица и мед, пъхнете ги в съд с капак заедно с 1 глава накълцан едро лук и хубаво разклатете съда. Оставете да престоят за 1 час и после метнете на скарата.

Поднесете месата с гарнитура от домашна лютеница, сварен боб, овкусен с малко сол, олио, оцет, поръсени с накълцани магданоз и лук, джоджен и чубрица. Картофите хубаво объркайте с лук, олио, оцет, сол, и пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
44
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Много ми допадат маринати с мед.Освен невероятен вкус,но и невероятна глазура се получава.
22.09.2016 22:43