Начин на приготвяне
Тиквичките и гъбите се измиват. Тиквичките се режат на колелца, а гъбите се оставят цели, махат им се само пънчетата.
Тиквичките се подреждат върху загрята скара, когато се изпекат се слагат в купа с капак и на скарата се слагат гъбите с дупчицата към скарата, като след 3 минути се обръщат.
Във всяка гъбка се слага по много малко от хималайската сол, когато са готови се слагат към тиквичките в купата, заедно с водичката, която са пуснали самите гъби.
Докато се задушават се махат костилките на маслините и заедно с малко зехтин във висок съд се пасират, за да станат на паста.
Когато пастата е готова се слагат 2 лъжици към тиквичките и гъбите и накрая се добавя царевицата и се обърква хубаво. Разделя се в 2 чинии.
Хлябът се нарязва на триъгълници и се запича на скарата, когато е готов се намазва с малко маслинова паста и се слагат по 4-5 триъгълника във всяка чиния.
Коментари