Постна скара

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Постна скара
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
31/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • тиквички - 2
  • печурки - 1 тарелка
  • царевица - 4 - 5 с.л. (от консерва)
  • маслини - 30 - 40 зелени
  • зехтин
  • хималайска сол
  • хляб - 2 филии (може да е стар)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките и гъбите се измиват. Тиквичките се режат на колелца, а гъбите се оставят цели, махат им се само пънчетата.

Тиквичките се подреждат върху загрята скара, когато се изпекат се слагат в купа с капак и на скарата се слагат гъбите с дупчицата към скарата, като след 3 минути се обръщат.

Във всяка гъбка се слага по много малко от хималайската сол, когато са готови се слагат към тиквичките в купата, заедно с водичката, която са пуснали самите гъби.

Докато се задушават се махат костилките на маслините и заедно с малко зехтин във висок съд се пасират, за да станат на паста.

Когато пастата е готова се слагат 2 лъжици към тиквичките и гъбите и накрая се добавя царевицата и се обърква хубаво. Разделя се в 2 чинии.

Хлябът се нарязва на триъгълници и се запича на скарата, когато е готов се намазва с малко маслинова паста и се слагат по 4-5 триъгълника във всяка чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Моят приятел е специалиста на скарата. Ще му предложа вашата идея. Харесва ми !
31.03.2016 15:03
1
Покажи всички подкоментари