Начин на приготвяне
Сварете пилето в леко подсолена вода. Извадете пилето и обезкостете, а бульона прецедете и запазете за по късно.
Ситно нарязания лук, настъргания морков и нарязаната на ситно целина задушете в малко вода с щипка сол докато омекнат.
Заливате с горещия 1. 5 л бульон. Добавяте нарязаните на по-едри кубчета картофи и оставяте да поври.
След като омекнат картофите, добавяте обезкостеното месо, доматения сок, зърната черен пипер, оставете да поври около 5 минути.
Преди да отнемете курбан чорбата от котлона, прибавяте разбитото яйце през цедка при непрекъснато бъркане.
Така се получава пресечената застройка на конци. Поръсвате ястието с стрития сух джоджен и затворете капака на тенджерата.
Сервирате с оцет по желание и щипка лют червен пипер.
Пилешката курбан-чорба за Петльовден е готова.
Коментари