Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан Чорба»Пилешка курбан-чорба за Петльовден

Пилешка курбан-чорба за Петльовден

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Пилешка курбан-чорба за Петльовден2 / 2
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Да поздравим мъжките рожби и да отбележим празника им с тази традиционна и много вкусна чорба от петел"

Необходими Продукти

  • пиле - 500 г
  • масло - 25 г
  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 парче (глава)
  • доматен сок - 150 мл
  • картофи - 2 бр. (големи)
  • джоджен - на вкус
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол
  • лют червен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • оцет - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилето в леко подсолена вода. Извадете пилето и обезкостете, а бульона прецедете и запазете за по късно.

Ситно нарязания лук, настъргания морков и нарязаната на ситно целина задушете в малко вода с щипка сол докато омекнат.

Заливате с горещия 1. 5 л бульон. Добавяте нарязаните на по-едри кубчета картофи и оставяте да поври.

След като омекнат картофите, добавяте обезкостеното месо, доматения сок, зърната черен пипер, оставете да поври около 5 минути.

Преди да отнемете курбан чорбата от котлона, прибавяте разбитото яйце през цедка при непрекъснато бъркане.

Така се получава пресечената застройка на конци. Поръсвате ястието с стрития сух джоджен и затворете капака на тенджерата.

Сервирате с оцет по желание и щипка лют червен пипер.

Пилешката курбан-чорба за Петльовден е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Благодаря за рацептата. Очаквам отзиви от консуматорите!
28.06.2023 13:08