Начин на приготвяне
Почистеното пиле поръсвате със сол и черен пипер, втривате (масажирате) и оставяте настрани. Смесвате 3 с.л. зехтин с пресования чесън и оставяте настрани, подготвяте плънката.
Нарежете шунката и доматите на малки кубчета и ги поставете в купа.
Нарязаните на малки парчета дробчета запържвате в олио за кратко, поставяте ги в същата купа.
В същата мазнина запържвате ситно нарязания лук и пресования чесън. Добавяте нарязаните пресни гъби на кубчета, сипвате чаша бяло вино и оставяте да ври на слаб огън, докато остане на мазнина.
Към тях прибавяте останалите продукти от купата и запържвате за 2-3 минути като разбърквате. Отнемате плънката от котлона и към нея добавяте ситно нарязаните маслини и яйца.
Посолявате на вкус и разбърквате добре да се смесят продуктите.
Поставяте плънката през отвора на пилето и защипвате с клечки за зъби или зашивате отвора.
Поставяте пилето в подходяща тава със скара, поливате със чесновия зехтин, и завивате с фолио (само пилето). В предварително нагрята на 200 градуса фурна поставяте тавата и намалете температурата на 180 градуса.
Печете в продължение на час.