Витаминозна кремсупа

DayaDaya
Новак
2423338
Витаминозна кремсупа
Снимка: Daya
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вместо да гълтате хапчета, си пригответе вкусна витаминозна супа - и ще хапнете, и ще се погрижите за здравето си"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр. средни
  • моркови - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 червени пиперки
  • магданоз
  • хляб - 4 филии
  • червен пипер
  • сол
  • масло - 1/2 бучка, чисто
  • зехтин
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага вода да заври. Към нея се изсипва сол на вкус. Картофите се обелват и нарязват на кубчета (за да се сварят по-бързо).

Изсипват се в заврялата вода. След това се изчистват морковите, нарязват се на ситно и също се прибавят към водата. Идва реда на пиперките и лука.

Те се надребняват още повече, за да се сварят заедно с другите зеленчуци. Накрая се прибавя ситно нарязаният магданоз. Поръсва се с червен пипер и се оставя да ври.

Филийките хляб се нарязват на кубчета и се изсипват в тавичка. Омазняват се леко със зехтин и се поръсват със сол и червен пипер. Пекат се на силна фурна, като постоянно се разбъркват да не загорят.

Така получаваме крутоните. Когато зеленчуците са сварени, изцеждаме водата в друг съд.

Самите зеленчуци смачкваме с пасатор или кухненски робот, като се сложили и маслото при тях.

След получаването на еднородна смес, постепенно добавяме вода. Правим я толкова гъста, колкото ни харесва. Накрая сервираме зеленчуковата супа с крутони и 1 лъжица кисело мляко.

Витаминозната кремсупа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: