Начин на приготвяне
Разбиваме жълтъците и яйцата, заедно със захарта. След това добавяме и прясното мляко. Слагаме сместа на огъня да заври, като непрекъснато разбъркваме. Сваляме крема от огъня и го разбиваме с предварително разтопения шоколад, ванилиите и желатина.
Натрошаваме бисквитите и ги напръскваме с рома. Заливаме ги с горещия крем. Разбъркваме добре и изсипваме в съд с обло дъно. Оставяме да престои в хладилника за няколко часа.
Правим сиропа като сваряваме захарта и водата. Разбиваме белтъците и ги прибавяме на тънка струя към горещия сироп, като това става при непрекъснато бъркане.
Когато извадим тортата от хладилника я обръщаме в подходяща чиния и с нож слагаме от белтъчния крем, без да заглаждаме. Отгоре украсяваме с шоколадови пръчици.