Маслен крем с карамелизирана захар

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
410
14
11
1
02/02/2017
"Универсален маслен крем, с който любимите ви торти и сладкиши ще станат просто неустоими "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции2-4 порции
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 568
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме на крем маслото и пудрата захар около 30 мин. В малко вода размиваме какаото и го слагаме на огъня да стане на каша. След това добавяме какаовата каша лъжица по лъжица към крема.

Карамелизираме захарта, да е светла, след което я изсипваме в намазнен съд. Когато карамелът изстине, го счупваме и в хаванче го начукваме. След това го смесваме със смлените орехи.

Прибавяме карамела и ореховите ядки към масления крем, добавяме ванилиите и разбъркваме добре.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар