Лионски гювечета

Yana G.Yana G.
Готвач
1786652423
Лионски гювечета
Снимка: Yana G.
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Толкова вкусни стават с тази лионска наденица, че по едно не стигна"

Необходими Продукти

  • наденица - 3 бр. лионска с кашкавал,
  • чушки - 4 бр. печени червени пиперки
  • маслини - 16 бр.
  • кисели краставички - 4 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 100 г овче
  • яйца - 4 бр.
  • доматен сос - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си нарязваме всички продукти - наденичките на кръгчета, печените пиперки на ситно, сиренето на 4-ри равни части, краставичките на две и след това на четири.

Кашкавала го настъргваме, а на маслините можем да махнем костилките. Взимаме четири глинени гювечета и започваме да подреждаме продуктите. Най-отдолу слагаме наденичките, след това от една страна печения пипер, от друга сиренето, от трета киселите краставички.

Слагаме във всяко по 2 супени лъжици доматен сос и по четири маслинки. Слагаме капачетата и ги слагаме да се пекат в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.

След това ги вадим, поръсваме с настърган кашкавал и чупим във всяко по едно яйце. Връщаме във фурната за още 5-10 минути, в зависимост от това как обичаме яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: