Начин на приготвяне
Първо си нарязваме всички продукти - наденичките на кръгчета, печените пиперки на ситно, сиренето на 4-ри равни части, краставичките на две и след това на четири.
Кашкавала го настъргваме, а на маслините можем да махнем костилките. Взимаме четири глинени гювечета и започваме да подреждаме продуктите. Най-отдолу слагаме наденичките, след това от една страна печения пипер, от друга сиренето, от трета киселите краставички.
Слагаме във всяко по 2 супени лъжици доматен сос и по четири маслинки. Слагаме капачетата и ги слагаме да се пекат в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.
След това ги вадим, поръсваме с настърган кашкавал и чупим във всяко по едно яйце. Връщаме във фурната за още 5-10 минути, в зависимост от това как обичаме яйцата.