Начин на приготвяне
Лещата се подварява в посолена вода и в последствие се отцежда от нея. Накълцват се ситно лукът, целината и морковът.
Почистените и отделени гъбени пънчета се нарязват на колелца, както и скилидките чесън.
Загрява се зехтин на дъното на тиган и се прави запръжка - първо лука и морковите, а в последствие гъбките, целината и чесъна. Добавя се сол и черен пипер.
Слага се отцедената леща в тенджера с вода, добавя се запръжката и се оставя да заври - общото количество на всичко в тенджерата е около 4 л.
Доматите се разбъркват в купичка с брашното. Към чорбата се добавят кориандъра, мащерката и босилека, уверяваме се, че всичко е добре сварено и добавяме постепенно доматите.Варим още 10- тина минутки и е готово.