Начин на приготвяне
В топлата водичка се разтваря маята, прибавя се една чаена лъжичка захар и
няколко супени лъжици брашно.
След като шупне се прибавят последователно яйцата, киселото мляко, лимонадата, солта и брашно, колкото поеме за средно меко тесто. Оставя се да втаса /да удвои обема си/.
Втасалото тесто се разделя на три части. Всяка част се разточва на кора с дебелина
около половин сантиметър, маже се с разтопено масло, поръсва се с 2-3 супени
лъжици захар и сусам. Последната се маже само с масло.
Реже се на 16 триъгълника, от които се завиват от широката част към ъгълчето на кифлички.
Нареждат се изправени във формата за печене. Намазва се отгоре с масло. Втасва
и се поръсва със сусам. Питката се пече на 170 градуса до готовност.
Сладката сусамена пита се маже с вода и се поръсва със захар.