Начин на приготвяне
Захарта за карамела се поставя в съд на котлона и се нагрява до получаване на хубав карамел.
Във вече приготвените съдчета за крема се разпределя карамелизираната захар.
В дълбока купа се разбиват захарта и яйцата. Бият се до хомогенна смес.
Добавя се прясното мляко, като продължава бъркането до пълното разтапяне на захарта. Накрая се добавят прахчетата ванилия.
Готовата смес се прецежда и се разпределя в съдчетата за крема. Нареждат се в дълбока тава, като се налива вода малко над половината височина на съдчетата.
Пече се на водна баня при температура от 140 градуса до готовност или около час. Готовият крем карамел се оставя да се охлади.
Сервира се обърнат в чиния.
*Купички за крем карамел можете да си вземете от посочения линк.
Коментари