Начин на приготвяне
Разбиват се 2 яйца заедно с маргарина, който предварително се оставя при стайна температура да омекне. После се добавят олио, кисело мляко, сол и захар. Всичкото се разбърква добре с миксер.
Накрая бакпулверът се смесва с брашното и се омесва меко тесто. Оставя се да почине за малко. През това време в отделна купа се натрошава сиренето и към него се рендосва кашкавалът. Плънката се разбърка хубаво и се оставя.
От починалото вече тесто се оформят топки с големина на мандарина, сплескват с ръце до тънка кора, слага се по 1 ч.л. от плънката и се затварят във вид на мида. Нареждат се в леко намазнена тава.
Отгоре се намазват с разбито яйце. По желание се поръсват и със сусам. Пекат се в загрята фурна на 200 градуса.