Начин на приготвяне
Пресейте брашното и добавете към него солта. Разбъркайте и направете кладенче.
Затоплено леко водата и разтворете в нея маята и захарта. Оставете за 10 минути, за да се активира. Щом на повърхността се появят малки балончета, маята е готова.
Прибавете я към брашното заедно с 2 супени лъжици олио.
Замесете гладко и средно твърдо тесто. Разделете го на 6 равни части, които оформете на топчетата. Завийте с памучна кърпа и ги оставете да починат 20 минути.
Разточете всяко върху набрашнен плот на много тънка кора, приблизително 26 см.
Нагрейте тиган с незалепващо покритие на висока степен. След това намалете температурата (например от 6 степен, намалете на 4). Изпечете всяка питка равномерно от двете страни, докато се появят тъмни петънца. Времето за печене е приблизително по минута на всяка страна.
Готовите питки на тиган завийте с памучна кърпа, за да останат меки.
Много сполучливи арабските питки, подходящи за направата на домашен дюнер, които свършиха веднага след като поднесох на близките си.
Да ви е вкусно!