Боботи с говежда кайма

Мария ГулековаМария ГулековаПомощник Готвач40914111
06/02/2017
"Вкусно е и е здравословно - колко още причини трябва да ви дадем, за да приготвите тези боботи с телешко "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 090
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • говежда кайма - 500 г
  • хляб - 1 филия
  • лук - 2 глави
  • олио - 2 с.л.
  • бадеми - 1 с.л. счукани
  • захар - щипка
  • лимонов сок - сок от 1 лимон
  • яйца - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме каймата много добре с филията хляб, която предварително е накисната във вода и изстискана.

Лука нарязваме на ситно и го запържваме в олиото. След това и него добавяме към каймата. Слагаме и бадемите, захарта, лимоновия сок и 1 яйце.

Всичко размесваме много добре и слагаме в намаслена тава. Заливаме с разбита яйце и печем в умерена фурна.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар